Biophilia drives DaeWha Kang Design's office block renovation

SEOUL – London-based studio DaeWha Kang Design has given a 1980s office block a facelift in Seoul, Korea. Inspired by the concept of biophilia, the firm envisioned a workspace which combines contemporary material processes with organic principles. The architectural design feature stems from a column on the ground floor – described by the architect as a ‘silver tree’ – that is wrapped in stainless steel planes, mimicing the form of a tree and appearing to support the building. The patterns produced by the tree-like configuration continue to tessellate up the façades. A warping effect is created with the use of carefully crafted granite panels of varying grey hues.



It was not only the façades that were transformed in the development – the whole building saw an organisation shift, inspired by employee well-being and productivity through design. At street level, a carpark was replaced by an indoor/outdoor café which offers a social space for employees and creates a welcoming entrance to the offices. A dedicated meeting centre was developed in the basement, so that the upper four floors could be utilised as workspaces, allowing employees to benefit from the light and airy interiors. Finally, a retreat from hectic office life was created in the form of a roof terrace, where employees can go to do yoga, relax or just enjoy the city views.



daewhakang.com

Save

Liked this article?
We've got more for you

Sign up to our newsletter for regular updates.