Out Now: Mark #69
Out Now: Mark #69

Base Minami Aoyama

TOKYO – A three-level tenant complex in Tokyo has no shortage of printed glass screens, which the architects say are modern art sculptures in an architectural setting.

The building spans 262-sq-m and is book-ended on its north and south sides with busy roads. However, the land is on a steep incline; from the front of the building to the back is an increase of 4m. This difference was incorporated into the design, allowing lines to flow uninterrupted.

Inside, printed glass screens overlap one another, creating unique senses of space and different rooms. The glass filters sunlight like trees do, warming the interior with rich natural light.

On the first and second floors, the glass sheets also work to frame small rooms, ranging from 4 to 10-sq-m. These rooms are used for fashion, jewellery or spa boutiques. On the third floor is a common area and meeting room, plus the largest space for a café or restaurant.

The project has been completed by Japanese architects Ryuichi Sasaki and Kazuya Nishimura of Sasaki Architecture. Structural engineering was completed by Rhythm Design and the building was produced by the Komura Agency.

ryuichisasaki.com

Out Now: Mark #69
Out Now: Mark #69

Liked this article?
We've got more for you

Sign up to our newsletter for regular updates.