LASC Studio connects old and new with a residential extension

COPENHAGEN – A Copenhagen home built the 1930s has been updated to enter the 21st-century; the addition has been ‘stretched out’ from the existing home, as though an extension of dynamic and contemporary expression. The focal point, a massive wooden loft, is hung over the living room. Accessible by a wooden ladder that stands on a concrete platform, it connects old with new. The loft area is intended to be a bedroom, where the user can feel as though he or she is sleeping on a cloud below a starry night (viewable through a large ceiling window).

‘The shape of the extension sensitively picks up existing features like roof angles and window placements of the old house,’ say architects Jonas Labbé and Johannes Schotanus of LASC Studio. Outside, an angled terrace offers views into the garden while a built-in bench seems to fold out of the façade. The exterior’s horizontal ribbing, made of parallel planks of wood, emphasizes the appearance of the new roof.

lascstudio.com

Liked this article?
We've got more for you

Sign up to our newsletter for regular updates.